Bedrijfsopleiding Vliegtuigbouw

Vlieg met ons mee
Vind je vliegtuigen geweldig? Dan zit je goed bij Fokker Aerostructures. Iedereen in de luchtvaart - en daarbuiten - kent dit prachtige Nederlandse bedrijf. Zonder onze staarten, vleugeldelen en rompdelen zouden gigantische Boeings en Airbussen nooit van de grond komen. Wil je ook meebouwen aan vliegtuigen van naam en faam? Volg dan de opleiding tot Vliegtuigbouwer Metaal. Er ligt een mooie toekomst op je te wachten! Vanaf heden kun je je weer aanmelden.

Leren én werken tegelijk
De opleiding Vliegtuigbouwer Metaal duurt twee jaar. Je volgt 1 dag theorieles. Deze lessen worden verzorgd door het ROC waar wij een overeenkomst mee hebben gesloten. Vakken die je volgt zijn bijvoorbeeld theorie over materialen, algemene vliegtechniek, constructieleer en tekeningen lezen. Maar ook vakken als informatica, engels en communicatieve vaardigheden zitten in je pakket. 
Tijdens de praktijklessen breng je het geleerde in de praktijk. Dat kan zowel op het ROC als op onze praktijkschool. Naast de praktijklessen loop je 6 periodes van 6 tot 7 weken stage bij ons in het bedrijf. Je ziet op deze manier verschillende afdelingen, je leert met verschillende materialen werken en diverse technieken toe te passen.
De opleiding bestaat uit verschillende deelcertificaten die voldoen aan de landelijke normen. Deze deelkwalificaties worden afgesloten door middel van tentamens. Aan het eind van de opleiding worden examens afgenomen op niveau 2 vakopleiding volgens beroepsbegeleidende leerweg (BBL leerlingstelsel).

Leer- /arbeidsovereenkomst
Als je voor de opleiding wordt aangenomen, krijg je een leer-/arbeidsovereenkomst en een salaris. Het salaris is in het eerste jaar 100% van het wettelijk minimum jeugdloon en in het 2e jaar, bij goed functioneren, 110%. Je hebt gewone schoolvakanties (alleen de zomervakantie wijkt af, die duurt vier weken) en een aantal extra snipperdagen. Wij zorgen voor je schoolboeken, gereedschap en persoonlijke beschermingsmiddelen. Kortom, goed geregeld dus. 

Toelatingseisen
Ben je tussen de 16 en 19 jaar oud bent en heb je een vmbo diploma met de vakken wis- en natuurkunde? Wil jij je graag inzetten om een goede vakman of vakvrouw te worden? Collegialiteit en samenwerken zijn termen die bij jou passen? Dan kun jij je vanaf heden voor deze opleiding aanmelden. De opleiding start ieder jaar in september.

Carrière maken
Wanneer je de opleiding met goed gevolg hebt doorlopen, bestaat de mogelijkheid je verder te ontwikkelen. We stimuleren dat je cursussen volgt en je kunt doorgroeien naar technisch specialistische of leidinggevende functies.

Twee locaties
Afhankelijk van je woonplaats kun je de opleiding volgen bij Fokker Aerostructures in Hoogeveen of Papendrecht. 

Voor het studiejaar dat in september 2016 start hebben wij het maximum aantal aanmeldingen reeds bereikt. Aanmelden voor het studiejaar 2016 is helaas niet meer mogelijk.

Voor de locatie Papendrecht kun je contact opnemen met Thekla Hulshoff via : tel: 078- 64 19 442
of e-mail: thekla.hulshoff@fokker.com
Voor de locatie Hoogeveen kun je contact opnemen met Elma Dekker via : tel: 0528-285 157
of e-mail: elma.dekker@fokker.com